donderdag 4 mei 2017

Spelen met stof!


Omdat MaMarieke 5 jaar bestaat(Mamarieke gefeliciteerd!!!) heeft ze een wedstrijd bedacht en ik vond dat eigenlijk een heel leuk idee. En ik werd helemaal enthousiast vooral ook toen ze schreef wat de bedoeling was dat je er vooral er 's nachts niet wakker van moest gaan liggen niet dat ik dat doe maar dat geeft wel aan dat het vooral leuk moet zijn en daar hou ik van.

Omdat het hier meivakantie is heb ik tussendoor wel tijd gevonden om iets te maken al is het model niet heel moeilijk maar dat kan dan wel tussen de bedrijven door.

In mijn stoffenvoorraad had ik deze stof nog liggen met een rand eraan.


En dan is het ook leuk om deze rand op de stof ook te gebruiken.

Ik koos voor model 24 uit de Knipmode April 2016 deze heb ik al eens eerder gemaakt.
In het achterpand heb ik een gewone dichte hals gemaakt met een beleg aan de binnenkant.De patroondelen moest ik anders op de stof neerleggen dan ik gewend ben. Ik wilde bij de hals het streepmotief en aan de onderkant van mijn mouw.


De halslijn liep iets rond bij het voorpand maar omdat ik het streepgedeelte wilde gebruiken heb ik het recht gemaakt in de hoop dat het goed gaat vallen.


De bies langs de halslijn gezet en het gaf gelijk een leuk effect.De mouwen had ik zolang mogelijk geknipt om te kijken welke lengte ik aan wilde houden.
 

 De de onderkant maakte ik rond en niet met een koordje zoals in de Knipmode.
Ik knip altijd eerst de ene helft en dan leg ik de stof dubbel zodat ik daar langs kan knippen en dezelfde ronding krijg als aan de andere kant.

Na het passen heb ik de mouwen precies op dezelfde rand omgevouwen net als bij de hals, leuk detail. En er elastiek in gedaan.


Ik ben blij met het resultaat!
 

 Voor doe ik me blouse in mijn broek en achter laat ik het los hangen, zo draag ik het liefst.


Ook meedoen met deze wedstrijd kijk dan op MaMarieke
2 opmerkingen:

 1. Dank je wel 😊.
  Wat een super leuke blouse is dat geworden. Tof met de stof gewerkt!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat leuk dat je reageert! Succes met je wedstrijd!

   Verwijderen